Welcome Message

Enjoy reading my entries...('',)

I fOllOw

Tuesday, March 29, 2011

maulidur rasul

tajok cm dah lapok kan??tapi sekolah dhiya baru nak adakan smabutan tue..kate cekgu nyer request from parents...dhiya terlibat ngan persembahan..last minute...pastuekan yang besh  nyer..tengah dok snap2 gambau..henpon plk wat halllllll...syiollll tol la kan..

 bergaya anak dara haku pegang microfon....pecaya tak budak laki yang sebelah  dhiya tu......puji dhiya lawa...then siap la nakdekat2 muka ngan anak dara haku..oiiiii.....


mak n dhiya (mak yang semakin kurus sejak ketiadaan baba kami...mak...)

video persembahan dhiya..nie jew yang  dapat sebab hanpone haku wat hal...

video video

video

last weekand

weekand kami...hua...tajuk nyer..setelah lame giler blok nie x  de gambau..asik..text jew..hari nie aku jamu la yer...sile..sile...ahad lepas aku ngan asben bawak la anak dara kami pi jalan...kat mana la gik...kalo nak jalan soping kat melaka nie...takkan nak soping kat bukit st paul plak kan..so...udah penat melayankan dhiya yang suka menoping kan diri dan memborong baju dhiya..baru terhengat dari pagi upenye x makan..huaaa..diet ape??loya baca..sile la muntah...ahhahahahahahha.....asben haku nie pon satu nak makan pon memilih..aikkk asben haku plak...ke haku yang memilih....jalan-jalan kat dataran pahlawn tetibe terhengat dan tegagak nak makan kat johnny's restaurant ...niat kat hati nak makan tomyam yang memang A+++++..asben haku plk order nasi goreng hot & spicy yang ala2 x pedas pon...ntah ape yang hot n ntah ape yang spicy pon haku x tau...dah order..nampak la plak steamboat..nak plk steamboat..ha amek ko..makan sampi takleh nak bangun..melangok la kat jonhnny tu sampai dekat 2jam lebih..kenyang punyer pasal..layankan ajew gambau-gambau weekand kami nie ha................................




 ha..yang nie tomyam haku..tomyam die memang besh giler...berselara kan???


nie BBQ beef..sos die sedap dan bagus jugak untok haku yang tengah diet??????ye ker???


 nie nasik goreng en asben..yang ala...pedas..tapi memang ade rasa la jugak...


steamboat...siyes..memang kenyang giler..tamak sampai tak tahu mana satu nak makan dulu..at last sume pon asben haku yang abeskan..


dhiya yang asyik nyanyi dan menari sahaja...sampai orang sume pandang die..(nyanyi la awak janji mummy n daddy konyang!!!)


 
nie ha..betolkan haku kate tak abeh makanan haku..kenyang siot...



penat nyanyi n menari kite minom dolu...



 
again..kate nyer..mummy nak sekali lagik amek gambau...



 
setelah 2 jam duduk kat johnny tu..anak dara haku melangkah dengan penoh gaya sambil melambai waitress kat  c2..comey..comey...



 
see..tengok..betol x model...new high hill hokey...brand barbie lagik..n still pinky..fresh n masih bau soping gik..beli teros nak pakai..(@@)


pemandangan dari belakang..



 
sementara dok tunggu en asben smoking ..biau kan dhiya...memaen..joget2...


 
lompat-lompat



 
dan mentara nak snap gambau candid nie...tetibe...dhiya jatuh da...


 
 permulaan nak start nangis dah nie..




 
 ha seeee....kemaen besau molot die gabakkan..auta lebih...heheheheh



 berdarah nyer sikit ajew..anak manje...


 aik.....mummy n daddy nyer....

Thursday, March 17, 2011

hipokrit another spelling iz hypocrite...

SEBELOM  BACE ENTRTY NIE KALO X SUKE BULEY BLAH...JGN NAK DIJADIKAN ISSUE NANTI..
pegi la mane-mane kat dunia nie pastie nyer ade manusia yang berperangai seperti title haku

kat atas nie...ibarat kate macam lalang...dan aku selalu hadap manusia yang berperangai

cmnie.....nape??/aku pon x tau..die nie buley kate ibarat lalang...kalo ditiup nyer

kekanan..makan kekanan la pergi nyer...kalo ditiup ke kiri maka kekiri la pergi nyer...kalo ditiup

kebelakang maka kebalakang la ia dan jika ditiup kehadapan maka bawak la die ke

hadapan...memang x de pendirian la kan...dan aku pon bukan nyer baek sangat 

hendaknya..aku pon manusia gak sma cam sume orang...ade hati dan perasaan..jangan la

sesuka hati sangat buley???lantak la....manusia cmn ie kan gamak nyer cm kalo duduk ngan si

A..ngumpat nyer si B kemaen gik..bile ada ngan si B ngumpat si A plak..bagai kan perangai

orang cam nie..jelik tak????jawapan die jelik dan bukan jelik gik sangat2 jelikkan????kan???

kan???sudah nyer kalo bahasakan orang kemaen gik kan...bahasa kan kat belakang la..aku

pikir kalo depan tue termasuk bijik gak nyer...kalo ko tak puas hati ngan haku cakap la depan-

depan...bincang ape yang ko tak puas hati...haku pon bukannye tak penah ngumpat...tapi cara

ko ni e memang x kene langsung


dalam erti kate jelik sangat!!!!cm ne haku buley tau KO????sebab ade pepatah melayu kate

sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jugai...ko punyer la baek depan haku

bagai kan????sampai memang tottaly nampak baek kan..cape nak pecaya ko cm tue kalo

haku bersuara???sebab ko nampak memang baek sangat la kan...isyhhh...menggigil tangan

haku menaip ni tau...sebab nyer haku nie manusia yang panazzzzz telinga...kalo ikotkan hati

haku nie mau ajew hakupi kat ko kan.....tp pikirkan kite nie lame gik...uiysssssssshhh....lantak

la..ko ingat ko mengata orangs esuka hati ko satu hari nanti haku doakan pulak agar ko akan

dapat balasannya..jgn terlampau sangat nak mengata orang...satu hari nanti orang sume akan

tau gak perangai ko cm ne...haku memang geram sangat..lumrah dunia kan...memang kalo

orang banyak cakap cm haku nie memang orang kutuk habes2...walhal orang yang duduk kat

kosi diam2 nampak cm baek kan...sebenau nyer orang yan x manyak ckp nie la musuh dalam

selimut...biau la...lantak la...mampos....buat la orang terlampau sangat...kate la orang terlampau

sangat...kutuk la rang terlampau sangat...ngumpat la orang terlampau sangat...x pe..pstue

nampak cm baek ngan haku kan??x per haku yang

dapat pahala...hahahahahah....aku tau pati ade silent reader yang baca dan akan

 sampaikan..pastue haku kene perli..hahahhaha????jijik kan orang cm nie..naseb la...niat baek

kite biasalah selalu disalah ertikan....ntah cape yang baek haku pon tak tak tau..sebab ko kan

lalang...sume orang pon ko nak ngumpat kan....ape haku buat...nape haku cm tu..nape haku cm

nie...sume ko nak tau kan??kalo ko nak tau sangat jumpe haje haku kan senang..susuh je ko

tanye orang yang x tau ape2...ya allah jauh kan la keturunan haku dr jd ik orang jijik nie...ya allah

ko ampunkan la dosa haku....amin...

Wednesday, March 16, 2011

redha ngan hape yang berlaku...

tajok cm sakit perot jew..hhaha...but  really real..kalo kite redha nan ape yang berlaku dalam idop pasti kite akan gase aman jew......dah aku penah meredhakan sesuatu yang pasti akan berlaku pada sume manusia...dan haku gase aman bile meredhakan nyer..weiiiiiiiiii...hape haku mengarut nie dah!!!!!
motif sebenau haku nk cite yang haku nie nak duduk umah sewa masuk bulan 4 nie..cm ne la agak nyer...sejak dari kawen x penah merasa dua dua laki bini...buley romen sesuka ati kat mana-mana pon..huaaaaaaa...walaupon umah sewa at last kami rase gak dapat umah sewa..walaupon asben haku kate macam2 pasal umah tu...aku akan buat die jadik nampak santek...murah beb..susah  sekang nak carik umah sewa yang harga nya masih RM250.00...dekat area bandar de.......memang series murah bab...
kat pokok mangga..dekat ngan umah kawan baek haku nyer mak..motif duduk kat taman pokok mangga????(sebab dekat ngan umah mak..kihkihkihkihkihkih)actually dekat gak ngan tempat keje asben dan sekolah dhiya..jadik kalo kami terlambat bangun pon x de ape2 effect...same jew cam duduk kat umah mak....dan tinggal la mak haku ngan ank jantan die yang tesayang...wallahhhh..haku kalo buley memang x mo pindah duduk umah sewa sebab prinsip kami selagik x dapat buat umah sendiri kami x kan duduk umah sewa...atas sebab-sebab teknikal terpaksa la kami berangkut carik umah sewa....
dan sebab-sebab teknikal tue lah membuat kan haku gase ade hikmah disebalek nyer...semuga allah permudahkan segala nya....amin...

Tuesday, March 15, 2011

macam baek kan??

aku nie sangat geram ngan ..huh???buley teka tak?aku memang bengang..ko ingt haku nie robot ker?sume menda haku nak wat laju?????aku manusia hokey...bukan vinatang!!!!sangat tertekan...keje haku siap x de cakap time kasih..bile lambat buat merungut..haku memang bengang sampai kadang2 jdik bangang!!tension la hadap orang macam nie...              MAZIANA BINTI ABDULLAH BUKAN ROBOT HOKEY!!!do u understand d wrd cme frm my mouth???
haku gase sekang nie haku dah cukup baek dah tau...x de melulu2 cm dulu gik..(sebab umo makin lame makin meningkat kot..huaaaaaaa...dah tua ka haku ini???)
haku memang kaki mengayau kalo boz x de..memang haku haku..tapi x yah la nak pandang-pandang slek kat haku kaedah ko tu tak cm tu??nobody perfect hokey..memang haku kaki ngayau so wat????keje haku lambat2 pon haku buat tau..x yah nak jadik kaknam ngan haku!!!!ke ko nak jd PA tak berbayar haku(sebab haku tak mampu nak bayau kalo ikut gred gaji pa jabatan haku sekang nie kak yatt)...ade haku kesah???kite manusia hokey ko tnye la mana pekerja yang x suka kalo boz die x de!!orang giler je tau...even kalo boz die baek pon....haku..haku....haku...uisyhhhh..aku gase cm nak begenti keje jew tau..envrnmt sekang nie cm ntah la...hampeh..smtimes hokey..smtimes worst!!...ke haku yang dah semakin buhsan menyebabkan keadaan yang tenang nie pon jadik tak tenang kat mind haku!!!!nape haku nie??????

Monday, March 7, 2011

kan dah kena

semalam nyer al-kisah...asben haku pi la ajak adek2 die temankan kami kuar coz ingt nk belikan dhiya baju..coz dahlame x belikan die baju jalan..so tunggu nyer tunggu dekat col 9pm adek ipau haku bau tbe umah mak aku..xo..ape lagi tanpa membuang masa kami terus pi terjah ke mahkota n direct pi kat Reject Shop..xo..nak di pendekkan citer..mase tu bau la jam haku nie menunjukkan pukul 9.30pm..mase tengah dok pilih2..ade la plak suare sumbang jantan ckp"oooiii..cepat la dah nak tutup nie!!!"aku pon dengan jawabkan la..""ooooiiiiii....apsal plk???''...
dengan terkocoh2 aku memilih baju die...dapat la haku sambau 2 pasang ngan panties die..same jalan haku gase dalam hati asben haku mesti dah kate..."mesti kene budak nie...."aku pon tbe kat counter..aku sound kakak cashier tu uyang aku nak jumpa person incharge...atau manager die...

haku: kak saya nk jumpa person incharge atau manager

kakak cashier:nape????

haku:saya nak wat complain la...

kakak cashier:nape???

haku:(ape bodoh ko nie dah haku ckp nk wat complain lagik ko nak tanyer nape kan...)saya nak complain mase saya tgh pilih barang ade either dieorg suh aku cepat sebab nak tutup??buley cm tue...saya beli tau barang..bukan tengok ajer tau...

kakak cashier: manager x de..person incharge pon x de...

dalam hati haku x de erk...

haku:x de...x pe saya tggu sampai die dtg sebab saya nak wat complain..atau 2 ekor yang tercegat depan pintu tu mintak maaf kat saya!!!!!!!!!!!!!sebab die kuang hajau..dan die x buley sound saya cm tue...
(salah orang la beb ko nak sound!!!!)

pastue kakak cashier tue panggil la 2 hekor berok tue suh mintak maaf kat haku...ayat cm syiaalll..kak saya mintak maaf????buley cm tue..selamba badak haku jawab terimah kasih..laen kali belajau budi bahasa!!!

moral of d story iz..mase tue jam bau pukul 9.30 hokey??yang ko nak tutup awal2 nape??nie la melayu..kalo pi kedai cina..selagi ade customer selagik tu die x kan tutup...tu pasal die nyer kedai maju jaya gemilang terbilang!!!!


selingan..asben haku kate ape la ayg nie..tu pon nak marah!!erkk...hallllooo abg u noe me rite???so lagik nak tanye itu pon nak marah???buley cm tue erk???x bagik kang bau ko tau!!!

Friday, March 4, 2011

ape la...

perghhh...lame siak aku x hapdet blog tercenta nie...manyak keje aku kene buat..pastue kene tanggung keje cekgu aku gik yang dah meletop..manyak aku nk citer actually dan typing haku kali nie mesti jd cm gojak...hahahah...citer campor2...layankan ajew...
fisrt thing haku memang lately nie manyak giler problema yang melanda....dan aku sangat tension sehingga aku berjaya mengatasi segalal problema haku nie ha...fenin ngan keje ngan kat umah...sume fenin...
macam2 yang haku nk citer tentang minggu2 aku yg very de bizi la kono nyer..ngan kampong haku yang x de ayer..tapi aku mandi erk...berhari2 x de ayer...memang betol la...pastue ngan orang kampong yang begebot amek ayer..pastue ngan..aaaaaiiiii...manyak gik la...tapi aku dah luper...hahahhaha...buley???
bab kat opis plk..ngan orang kat opis nie yang bagai perangai...walaupon haku bukan nyer baek sgt...kan??(walaupon haku x baek tp aku tak pura2 baek)biasalah pegi la mana2 opis pon mesti gamai yang maen politik...yang suka amek tau pasai orang la..tapi aku nk nasihat kat orang nie la kan...kalo ya..ya..nak tahu pasai orang..nape nak tanye kat orang laen???buley?dah tue depan manes mulot cm gule kan..belakang busok cm bau petai..jering..rebong..kedas...taek...bangkai...segala bau la kan..manes sangat la mulot ko tu kan...modoh x berajau!!!!ko kalo nak tau hal orang jat segala macam lobang ko korek..bile dah tau ko pon alah2 baek la..walhal..nauzubillahminzalikh..ko nyer hati ALLAH jew yang tau..kalo buley ko nyer nak tau hal orang dalam spenda pon ko nak kire bape manyak bulu kan???kalo menda nie la berlaku kat zaman2 haku mengganas dulu memang mampos ko haku pijak kan...jgn ingt ko gelak orang gelak bermakna ko hebat..aik??peribahasa ape plk haku pki nie...aku memang aim jew nk bagik ko tau...aku pon bukan la baek sgt kan..nobody perfect kan..tp haku x sound belakang tau...aku sound direct..tu pasal org kate haku molot jahat..lantak la...arwah baba haku dulu penah kate "ana molot ko nie kan??esk2 jgn sebab molot ko nie..badan binasa..."hahahah...cm ne nak buat baba..kalo x kang org sesuki hati nak menyaun kite kang...baek sebelom die leas peluru..haku bagi dulu...holey dah penat tangan haku menaip nie...penat hotk aku pikir ape ayat nk mengarut nie....aku begenti kejap..jumpa gik next entry

*selingan pagi nie haku makan nasik lemak sedap...cape belanje???